torsdag 22. januar 2009

GJENBRUK

er tingen for tiden! Nå gjelder det å finne populære , billige og pene gjenbruksting å lage!
Selvfølgelig kan det bli et spørsmål om å tjene penger her også, som alt annet, men det må være billig, siden råstoffene skal være gjenbruk.
Dette teppet til å bre over en smal seng laget jeg for over tjue år siden av gamle dongeribukser som jeg hadde tatt vare på, buksebeina var hele selv om buksa var slitt andre steder.
Det er nok mange som har brukt buksene sine slik! De lyse lappene er fra ei bukse (lys) som er batikkfarget.
Nå gjelder det å tenke nytt.
Lapper, av tøy og heklet, er gamle teknikker, men kan likevel fornyes ved måter å sy dem sammen på, fargevalg, forskjellige overflater sammen - det er nok mange gode ideer ute i det ganske land.
Redesign! Huff, sånne fine ord som brukes nå. Vi kalte det for hjemsydd av gamle klær. Men er det stoffdeler som ikke ser stygge ut etter at noen er vokst fra plagget, hvorfor kaste delene? Jeg ser en del blogger, spesielt har jeg kommet over svenske, som syr mapper, poser og barneklær av gamle stoffer fra loppemarked, gjerne gardinstoffer. Kan alle bruke plagget dersom vi sier at det er redesignet?
Ja, ja, verden vil bedras.
Jeg setter startskuddet for meg sjøl med dette sengeteppet, nå skal jeg tenke gjenbruk i mesteparten av min hobbyproduksjon, det vare seg klær eller andre bruksgjenstander...

7 kommentarer:

Maibritt sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Maibritt sa...

Så flott gjenbruksteppe, litt av en jobb du har gjort der. Tusen takk for hyggelige ord på bloggen min, er du på et eller annet hobbyforum?
Som deg er jeg tvilling, men litt minre blandingsblod, halvt Svensk, halvt Norsk *ler*
Ha en fin kveld da.

Marit sa...

Takk for besøk på bloggen min. Flott gjenbruksteppe. Jeg har noen bukser liggende jeg også som jeg har planer om å bruke til et eller annet, kanskje jeg kan bli inspirert av deg!For ca 30 år siden da vår eldste sønn var liten var jeg veldig flink med gjenbruk. Han hadde nesten bare overaller som jeg hadde sydd av avlagte klær. Det var jo slengbukser den gangen så jeg fikk mye stoff fra ei bukse :D
Titter nok innom deg igjen, morsomt å oppdage nye blogger.

Anlen sa...

Hei!

Eg har ein award til deg i bloggen min:) Stikk innom og hent den om du vil!

kamelia sa...

Så morsomt teppe! Jeg har et lite lager av bukser som var tenkt å bruke på det samme, men om jeg kommer så langt? Det gjenstår å se!!
Ha en fin helg!

Kari Aspenes sa...

Hei! Ble nysgjerrig på deg etter at du hadde lagt inn hilsninger i bloggen min. Det er ingen tvil om at jeg kommer til å følge deg også! Gjenbruk er sååå spennende. La oss inspirere hverandre til gjenbruk i denne ellers så materialistiske verden.
Hilsen Kari

Kardemomme sa...

Hei Stubbetufsa :)Gjenbrukskurven din ble virkelig kjempesøt! En ekstra liten detalj som en knapp på lokket gjør det lille ekstra..Kjempesøtt!!
Flott teppe du har laget også! Tenk at du laget det for 20 år siden..Ønsker deg en fin helg! Hilsen Kardemomme :)