mandag 16. november 2009

NEI...


Det var ikke gaupa som skulle ta lille Y-an.
Han var med gubben på den vanlige runden i går kveld.
Ned til porten, på skrå over jordet, over brua og bort til storbjørka.
Der klatret han og viste seg fram på ungers vis!
Men Y-an var tillitsfull, kanskje for mye.
Han ble litt lenge ved porten i går, kom ikke til storbjørka som vanlig.
Men en bil kom kjørende, den stoppet 2 -300 m ovenfor oss, kom tilbake, kjørte sakte forbi oss et stykke ned, snudde og kjørte sakte oppover mot grensa igjen.
Hvorfor?
Gubben og jeg var ute i natt med lommelykter og lette etter lillevennen.
Gubben fant ham til slutt.
Han lå på rygg nede i grøfta et par, tre meter nedafor veien.
Han var død.
Påkjørt, ikke overkjørt, tror vi, han var hel...
Men blødde fra munnen.
Vi sov ikke særlig i natt.
Han var alltid så snill og blid!
Han var med på tur, og var klok og vaktsom i skogen.
Han ville alltid en tur innom fanget...
~~~~
Sorg i huset i dag.
Gubben holder på å grave et hull i frossen jord bak drivhuset.
Reven skal ikke få ham.

47 kommentarer:

heidi sa...

så sorgligt:(

vilken tragisk olyckshändelse:(

:(

Mira sa...

Nei! Så trist! Føler med dere, Yan var så vakker,skjønn,venn,vet åssen det er å miste firbente bestevenner.Tårene renner.
Klem fra Mira.

aud47 sa...

Hei ..Så trist ,så trist.... stakkars både Pus og dere. Veit hvordan dere har det,har mistet dyr selv.De som ikke har dyr sier ofte :det var da bare ei katte el en hund,men de har ingen anelse om hva ett dyr betyr for den som har det.Stor god klem fra meg..

Røsslyng sa...

Så forferdelig leit ...
Klemmm

Torilpia sa...

Å nei .. stakkars pusen ..

Stoor trøsteklem til dere fra meg!

Januarsola sa...

Å nei, å nei så trist! Yan var så spesiell, så nydelig og vi føler vel alle at vi kjente han veldig godt. Så urettferdig kan altså livet være. Føler med dere i sorgen.

malla-b sa...

Så trist å høyre, det er altid vond å misste desse koselege kjeledyra. Dei blir som ein medlem av familie.
Føler med dere i sorgen.

karna sa...

Så sørgelig, opplevde det samme med en av årets kattunger som satt under bilen. Første gang det har skjedd, og vi bruker god tid når vi starter og ser oss om. Klem

snakkemunn sa...

kjære deg, Y-an med de gode egenskapene. Jeg sammenligner han med Vips som vi er så glad i, så trist dette var. Forstår godt sorgen. Klem til dere i sorgen.

Bestemor Drillo sa...

Nei og nei ! Kjære vene dette var trist! Vi blir så glad i disse kjæledyrene våre at det gjør vondt når slikt skjer! Noen sier "det var bare en katt" , men for den som har stelt, matet og pratet med dyret er det nesten som å miste et familiemedlem;) Ha det godt begge
to! Stoor klem !

syogstrikbodillen sa...

Kære Stubbetufsa - føler med dere.
Mistede vores dejlige kat på samme triste måde,og savner ham stadig.

Turid sa...

Huff -no triller tårene -av de som har vært innom her så har æ fått lov til å hilse på Yan-stakkars pusen, å stakkars dåkker!
Kan ikke si noe annet , enn at æ vet ka det vil si å miste et dyr-den første hunden foreldrene mine eide ble påkjørt av en motorsykkelist , som ikke hadde lappen engang!!Da kan en si- det var godt at det var et dyr.
Stoor klæm fra Turid

Sissel`s syglede sa...

Kjære kjære dere...Jeg føler med dere i sorgen. Har selv vært der og vet hva jeg snakker om...Håper alt gikk fort for han og at han aldri ante hva som skjedde....Tenner et lys over hans minne i kveld, for lille Y-an....Fred være med han og dere i sorgen...
Mange gode og varme kozer fra Sissel.

Birgitta sa...

Vad tråkigt att du inte har den lilla fina kattungen längre. Det är alltid tragiskt när det händer husdjuren något. Man fäster sej vid dem. Men kan ju inte heller stänga dem inne, utan det är bättre att de får ett fritt liv så länge de lever. Så de kan vara lyckliga då. Jag känner med er.
Kramar Birgitta

Trollkåno sa...

Detta var trist i dag.......ein vert so utruleg glad i desse dyra våre.
Håpar de kan få ein ny pus, sjølv det aldri vil erstatte Yan.
Han var spesiell....

Spurven sa...

Uff, så leit at dokk sku miste lille vennen dokkers - eg skjønner godt at det e sorg i huset no.

Man skjønner det ofte ikkje før de e borte, kor mye de egentlig betydde for oss. Og kor tomt det blir etterpå. De er så stille tilstede, kattepusene - men kem ser deg bedre enn en liten pus..

Eg sender varme tanker til deg og dine, klem fra Spurven.

cille sa...

Det er så trist når våre kjære firbente venner forlater oss slik. De er et familiemedlem og alltid tungt å miste. Selv har vi mistet to katter på samme måten, så jeg vet hvordan du har det. En Nydelig katt dere hadde! Klem...

Annepålandet sa...

Huff, så fryktelig trist! Alltid leit å miste et dyr man har blitt glad i. En medfølende klem fra meg...

gunknitter sa...

Nei å, å nei, dette var skikkelig trist.

Prunella sa...

Det her var trist å lese! Godt at dere fant han, så dere fikk svar på hva som hadde skjedd. Tar lang tid å komme over sånt. Føler med dere.

Tussi sa...

Huff, så trasig!
Godt at dere fant ham, og får begravd ham i nærheten.
Vi har også begravd en kattegutt - han ble 17 år, og måtte få slippe p.g.a sykdom, men det var stor sorg i huset, lenge!

Som dagene går sa...

Nei og nei så trist! Og Y-an som var så flott. Men en trøst er det i hvert fall at dokker fant han og ikke trenger tenke på hvor det ble av han og om han har det vondt. Hadde sånne tanker no i helga da æ fikk høre at en av de kattene æ hadde her på sommerferie forsvant fredagsmorgen. I dag fikk æ gladmelding om at matmor fant han nede i en kum han ikke kom seg opp av. Krøpet inn gjennom et rør og falt ned. Nå er han heldigvis hjemme igjen.

Som dagene går sa...

Gikk egentlig inn på bloggen din for å si at æ tar imot utfordringen din. Men så leste æ den triste hendelsen og ble litt satt ut.

Maja sa...

Å NEI....huff så trist.
Nydelige pusen.....snufs

Bodil sa...

Så trist då! Og du som var så glad i den pusen. Forstår det er sorg i heimen no. Klem.

Laila -Karin sa...

Skulle bare innom å hilse på,, så ser jeg dette. Så forferdelig leit.
Nå har jeg virkelig ondt av dere .
Kjenner det helt i magen.
Jeg sender deg en stoor trøsteklem.

☆ Virkaholic ☆ sa...

Nämen, lilla kissen :( Beklagar er sorg, det var en vacker katt....

Strikkebesta sa...

Berre ein katt - som i Sivle sin "Berre ein hund" - men vi har jo sett for ei glede han brakte inn i heimen til dykk! Forstår derfor godt at det vart ein sorgens dag. Føler med både deg og Gubben! Men fine bilete av den gode Y-an har du i alle fall.

Anonym sa...

Uff, det var sørgelig å høre.Sånn flott pus,så fælt.Skjønner godt det er sorg i huset.Du har så mange fine bilder av han i bloggen din.Godt dokker fant ham .Stor klem fra ei som føler med dere.Irene

medina sa...

Så trist at dere har mistet den fine pusen dere hadde. Vi hadde også en katt som ble påkjørt, og det var ille!Skjønner godt at dere er lei dere for tiden. Klem!

Tovepia sa...

Sååå trist:( Skulle inn å hilse på og for å se hva som gjemte seg bak overskrifta di, og så leser jeg dette triste..ååå hvor jeg føler med dere!
Vi blir jo så glad i kjæledyrene våre, og det er tragisk når de dør.
Kjempeklem fra meg;)

Myrsnipa sa...

Så leit, en nydelig katt. Tenner lys for dere i kveld.

Gerd sa...

huff huff jeg føler med dere. jeg har fulgt med på bloggen når du har skrevet om han. Nydelige puse, nesten så jeg får lyst til å gråte en skvett.

Mammadragen sa...

oi oi oi - dette va kjempetrist - god trøsteklem fra mammadragens katter.

Anita K sa...

Så utrolig trist å høre om katten din. Bra at dere fant ham da, i det minste, slik at ingen andre dyr fant ham først... Klem

Solveig sa...

Så trist å miste en nær venn. Godt at dere fant ham, da slipper dere iallfall å lure på hva som har skjedd.

Ruth sa...

Dette var trist å høre. Jeg har mistet en katt på samme måte.Det gjør virkelig vondt.

Jeg skal ikke skrive masse floskler om at man kommer over det osv. Jeg mistet en av mine på den måten for flere år siden, det er fortsatt vondt å tenke på det. Du har all min medfølelse. Stor klem.

Judith sa...

Så leit. Den søte katten! Små puser blir familiemedlemmer de også.
Vi mistet en liten pus på samme måte i sommer, like før den skulle flytte hjem til oss, ungene er fortsatt lei seg for den. De besøkte den ofte og gledet seg så fælt.
Fint at han får ei grav iallfall.

Strikk innom sa...

Huff så trist. Man blir jo så knytta til dyran.

Muffin sa...

Huffamegda. Åsså den katta som var så fin, akkurat en sånn har vi også hatt.

Anne sa...

Jeg vil også bare være med å si at jeg føler med dere og at det er så uendelig leit å miste noen man er glad i. Dette var trist.

Jorids BestemorBlogg. sa...

Så trist med den fine og gode katten din.
Varme tanker og trøsteklem fra Jorid.

TORUNN sa...

Å, så trist! Jeg har aldri eid et dyr, men har ikke problemer med å skjønne at en kan binde seg til et kjæledyr på en måte som gjør en sorgfull hvis en mister det.
Så godt at dere fant han!
Klem fra Torunn

mormonsen sa...

Det var skikkelig trist å høre. Da barna var små hadde vi en kjempefin katt som også ble overkjøret og døde. Det var sorg i huset i lang tid etterpå. Så jeg har oppriktig vondt av deg, og håper at noen ord fra bloggvenneer kan være til trøst. Klem.

Tussetrollet sa...

Så trist dette var da, fine pusen. Ikke nytter det å lære de opp til å passe seg for biler heller. Jeg har iallfall prøvd, men ikke fått det til. Naboen vår har et moster av en traktor som brøyter veien vår, men selv på monsteret klatrer de, når naboen stikker innom.

Y-an har gledet mange hjerter hos bloggere i sitt lille liv og det er nok noen tårer som triller i det stille. Men vi er nok alle glad for at Y-an fikk løpe fritt og gjør som han ville.

Anonym sa...

Så trist med den fine, tillitsfulle pusen deres! Jeg kan ennå kjenne hvordan det føltes da min kjære Nusse ble avlivet da jeg var barn, og det var min elskede stebestefar som gjorde det, uten at jeg visste at det skulle skje. Det kom så for meg nå da jeg så dette. Heldigvis klarte jeg å fortsatt være glad i bestefar -satt, så vidt fylt 18, ved hans side da han døde i -66. Hilsen Toril A.

Living next to me sa...

her var mye fint lese men en stoppa her for vi har lirten pus som venter på få være ute alene eller med dde store., og nå ble det enda mer vrient tørre, og vi har grevling i skogen også. Så vakker pus..
Og så flott blogg..som en fant via Tankespinn