mandag 26. januar 2009

Hva slags verktøy er dette?Gubben har jobbet i verkstedet nede i fjøsen med å sette skaft på et merkelig verktøy. Dette verktøyet fant han blant gamle ting i sitt barndomshjem på Vestlandet, men han aner ikke hva det brukes til. Det har en flate oppå, som om det er ment til å slå på med annet redskap. Eggen er slipt på begge sider. Den er merket med bokstavene AF.3 eller AF.S eller AES, AE3.
Er det noen som kjenner noen som aner hva dette er?? Ville blitt glad for respons!

10 kommentarer:

Som dagene går sa...

Hei!
Da æ så bilde nr 3, mente æ bestemt at det var en flekkekniv som bruktes til å flekke fisk med når den skulle saltes på brygga. Ryggbeinet ble også fjernet slik at det bare satt på et stykke nedfor sporen. Men så ble æ litt usikker. Kanskje det har vært brukt til å klyve med, for eksempel slakt. Mannen min tror også det er en flekkekniv. De var ganske robuste og korte.
Spennende å høre om du får svar på hva det er.

Anonym sa...

Mener også det er en flekkekniv. Har sett og brukt slike på fiskebruk nordpå.-Theo

Anna Lisa sa...

Dette verktøyet veit eg ikkje kva er... spesielt var det:)
Gratulerer med awarder og artig den du har laga av gris:)
Takk for helsing hos meg. Veldig koselig:)
Klem

Malys krok sa...

Hei! Kom inn her for første gang, via en annen blogg. Fikk se dette redskapet og viste min mann det. Han sa med en gang at det er en flekkekniv, hans far brukte en slik. Min mann er helt ehig i beskrivelsene her overfor.
Hilsen fra Margit.

Turid sa...

Hei på deg og takk for besøk.....så du har besøkt nevøen min i H.fest.Da e`altså tante til han, du må fortelle mæ ka han hete, for han vet æ ikke om??Det er nok noen misforståelser ute å går, ble veldig nysgjerrig så du må komme med navn!!

Turid sa...

he he ok

Som dagene går sa...

Ser at Turid har fått samme kommentar som æ, men tror ikke æ har noen der. Kanskje Wenche's sysler. Prøv henne. Har en ung nevø i Burfjord

Anonym sa...

Min mann (praktikeren) sier det er en kniv til å kløyve takspon med.

Anonym sa...

Hei!Reine Tore på spore dette.Fnis!
Jeg er fra Hammerfest,har endel slekt der,men ingen nevø.Ja ble også nyskjerrig her.
Du og jeg bor forresten ikke så langt fra hverandre;)
Redskap og verktøy forstår æ mæ ikke på,men ser ut som mange har funnet ut hva dette er det du viser.
Ha en god dag!

Unknown sa...

Har en ganske lik flekkekniv i kjellerstua etter min far som var på island og grønlandsfiske i sin ungdom. Helt sikkert at det er en flekkekniv.