onsdag 25. februar 2009

Noen loppefunn


På lørdag var jeg på loppemarked, men det var ikke så stort. Jeg fant imidlertid en metallboks som det antakelig har vært hundemat i, den kan kanskje bli en foret strikkepinneboks! En metallpotteskjuler, to krus og noen knapper og perler...Disse metallkurvene tenkte jeg skulle spille en rolle ute i hagen til sommeren, den minste kanskje til å tørke ting i...Flere strikkeplagg av ull, pluss en grønn kåpe av Virgin Wool and Cashmere! Noen strikkeplagg skal rekkes opp, og tre-fire tråder sammen hekles det luftmasker av. Disse skal senere veves til tykke ullmatter. Dette gjorde min kjære tante da hun var sterkere, og det ble fine matter. Men det var mye arbeid!

De strikkeplaggene som er glattstrikket skal toves, klippes etter mønster og bli sydd til noe jeg ennå ikke har bestemt meg for hva...Her er noen tøyer som skal brukes til sying etter vask, blonder skal sprettes av, vaskes og brukes etter behov, likeens den lille puta med korssting...Dette er to fine, ubrukte stoffbiter, en rød pute og en spisebrikke i hvitt og gull. De finner nok sin plass!

Dama som kjerner smør, fant jeg på brukthandelen på Fagernes ved Narvik. Under henne står det noe som ser ut som Tzassó 1968 Swa...

10 kommentarer:

Sonja sa...

Det var dama med øye for muligheter, tenker jeg.Du lager det ikke lett for deg selv når du til og med har tenkt å rekke opp.
Men kreativ er du i alle fall.
Enig med deg, det er morro å gå på loppejakt.Jeg var på freetex i dag og kjøpte sengetøy i sort og hvitt som jeg skal veve av.

Den redskapen du viste her har jeg ikke sett før.

Ruth sa...

ER ikke loppemarkeder herlige? Jeg vanker ofte på bruktbutikker, men jeg ikke i nærheten av så kreativ som deg. Jeg må begynne å tenke i litt nye baner, tror jeg.

Ha en fortsatt flott uke.

Som dagene går sa...

Du store tid så flink du er til å se muligheter til gjenbruk, men så er du en kreativ dame etter det en ser på bloggen. Kos deg med arbeidet og vis oss fortsatt det du lager.
Ha en fortsatt fin uke!

Nikoline sa...

God mor`n!
Ta ein titt innom bloggen min når du får tid :0)

Trollkåno sa...

So masse godt brukande du har funne....og so er det no utruleg kreativ når det gjeld å sjå mulegheitene i alle tinga.....og ikkje minst klare å tenkje det ut der og då.
Eg har lett for å tenkje i etterkant at det skulle eg kjøpt.....ikkje alle er like raske i hovudet, veit du.
Lukke til med alt i hop!

Turid sa...

Spennende å se innom her- ikke måte på ka muligheter du ser i alt mulig...æ må følge med!
Interesant at du fant svar på bruken av det siste redskapet du viste.
Loppemarked å brukthandler er kjempe spennende å gå på.....
Litt gjenbruk her også har funnet frem min gamle Marius genser som mamma strikka til mæ for mere enn tretti år sia- det e vel gjenbruk i ordets rette forstand...?

randi K design sa...

Så artig! Det var en slik en vi bar melkeflasker i tror jeg..
Kanskje fine for små blomsterpotter med krydderplanter i..?

mormonsen sa...

Hei Stubbetufsa!
Er dete ikke kjekt med loppemarkeder? Det med å rekke opp og veve var ambisiøst, men etter å ha kikket på dine imponerende produketer, så tviler jeg ikke på at du får det til.
Og så er jeg veldig spent på hva du får til av ull/kashmirkåpa!
En god dag til deg.
Hilsen fra nok en nordkalott-mix

Villblomsten sa...

Jeg elsker gjennbruk :-)
og det ser ut som om du har flotte planer her :-)
gleder meg til å se resultatene :-)

Miann sa...

Elsker loppemarked jeg også! Snart vår og loppemarkedtid! Gleder meg!