fredag 6. mars 2009

BAST til hekling

Bast, en ting som finnes mellom barken og neveren i enkelte treslag. Man kan lage tau av bast, eller bruke den til pakkeband. Tesil av bast skal være godt til å trekke te gjennom, jeg har slitt ut noen slike. Det finnes også i handelen gryteunderlag av bast, isolerer godt!
Da jeg var skoleelev, laget vi bilderammer omsurret av fuktet bast, det ble stramt og fint da det tørket.
Her har jeg forsøkt å hekle bast, måtte hele tiden ha to tråder, når en sluttet, måtte jeg hekle med en ny. Men det ble et litt bustet resultat, og hva kan det egne seg til?

Jeg heklet en begynnelse som godt kunne ha blitt til flaskebeskyttelse på tur, gaveforpakning, eller som her, ei lita seng til et lite troll!


Her har jeg heklet en begynnelse...
Til venstre ser dere en bastbit som er glattet med vann...


Fin til gavesåpe?

Æhh! Og så blitzen rett i fleisen, da!

3 kommentarer:

Trollkåno sa...

Ser litt vanskeleg ut å hekle med bast, men fint vert det.
Kan sikkert brukast til mange spennande prosjekt, detta...
I dag var eg innom ein butikk...og der låg ein del nøster med hyssing, då tenkte eg på deg...hm....bloggvenene er med.....
God helg til deg!

Hekledilla sa...

Hei på dæ. Skulle gjerne prøvd å forklare dæ korsen jente med ADHD oppleve det....Men det går ikke å gjøre det her. Det e for omfattanes og æ blir å utlevere mæ sjøl litt for mye til at æ vil gjøre det offentlig.:-) Men æ takke så mye for interessen... Æ va 38 da æ fikk diagnosen, og æ e glad for den hjelpen og oppfølginga æ har fått i ettertid.
Og æ håpe det går bra med sønnen din... æ huske han som en artig rabbagast som aldri klarte å sitte rolig;-)...Ha ei fin helg, Stubbetufsa. (Og neste gang du e i Alta, kan du gi mæ et hint, så kan vi ta en kopp kaffe hvis det passe.)

Kari Aspenes sa...

Troll er lyssky, det visste du vel :-)

Bast kan brukes til så mye rart!
Jeg har brukt bast til å illustrere et bål på det siste veggteppet jeg sydde.
"Slangene i paradis" finner du her:
http://kari-sandset.blogspot.com