torsdag 5. mars 2009

Handelstur til Alta

Jeg kjørte til Alta i dag. Jeg trengte litt luft under vingene.
Det var jo enda Mammutsalg! Jeg måtte jo se om der enda var noe nyttig! Ja, det handarbeidsbladet kjøpte jeg på Narvesen, men likørboka er fra Mammutsalget, likeså boka om antikviteter og samleobjekter.


Denne boka av Lise Skjåk Bræk har jeg gått og sikla etter lenge. Jeg har samla på utklipp som jeg har i sypermen min, men nå har jeg boka! Hurra! Jeg viser her noen av bildene inni boka. De draktene hun har laget er bare helt skjønne, satt sammen som de er av mange slags tøyer...Og her har ho gamlemor hatt på følelsen at ho hadde for lite materiell å arbeide med! Jada. Ett kilo hvit Mor Aase skal bli til tøvde votter, det har folk bruk for, det kan forsvares. Og nå til 9 kr pr. nøste på Rema 1000!

Men det andre! Hm. Hyssingen, tykk pakkehyssing, kostet 10 kr pr. rull tidligere, nå 13 kr. I Narvik var den enda dyrere, 18 kr! Er det ikke bare hyssing?

Jeg var på Felleskjøpet også. Først hadde de kjempedyr tynn hyssing av bomull, så blå blasthyssing, men da måtte jeg kjøpe to digre nøster, hvert så stort som en 2 kg hvetemelspose, til over 200 kr! Hopp i havet! Men så fant hun noen rester på lageret som jeg skulle få med avslag: Det gule er bast, fikk det for litt over 30 kr. pr bunt. Det grønne er jutetråd, fikk det for litt over 20 kr. pr rull! Så nå blir det eksperimentering!

Det røde der er rett og slett tørkesnor til under 20 kr!

3 kommentarer:

Trollkåno sa...

Ja, her har du noko å jobbe med....vert nok mange spennande prosjekt utover no...
ventar spent.
God fredag!

medina sa...

det er inspirerende med nye bøker, og du har jo vært skikkelig heldig! Ha en fin helg!

mormonsen sa...

Jeg har også alltid vært besnært av stoff og farger hos Lise Skjåk Bræk. Tenk om man engang hadde fått til sånn flott omsøm!