mandag 6. desember 2010

Blogglotteri med utfordring!

Nå i adventstiden tenker vi på hva
som skal til for at vi skal feire jul i
de tusen hjem.

For å være med i lotteriet vil jeg vite
hva dere planlegger til middag
julaften og 1.juledag!

Hos oss:
Julaften: Pinnekjøtt med kålrabistappe.
1.juledag: Kveite, hvis vi får tak i.

Spennende skal det bli å se hva som er
populært hos bloggere!


1.premie: To nisser.


2. premie: Grytekluter av silikon, liten kurv
og nålepute...


3. premie: Grytekluter av silikon, en liten kurv
og nålepute...

*
Enkelt og greitt: Kommentar om julemat =
ett lodd.
Alle kan delta, de uten blogg også.
Kommenter som anonym på kommentarer,
men skriv et navn under kommentaren
så jeg vet hvem du er av de "anonyme" 
hvis du vinner!

*
Trekning: Søndag 19.desember.
Lotteriet stenger kl. 19.00, og trekning så
fort som mulig etter det!


46 kommentarer:

Tovepia sa...

"Same procedure as always" her:
Ribbe julaften sammen med medisterkake og julepølse og koteletter. Pga av alt dette er det rester 1.juledag....av og til koldtbord hvis flere bedes inn:)

Må ta med: lillejulaften, lutfisk!!!

Klem fra meg;)

Orlaug sa...

Julaftan:Pinnekjøt m/kålrabistappe og surkål.
1. juledag: svineribbe m/tilbehør..

Bente sa...

Hei. Jeg er vant med den samme menyen som dokker, altså pinnekjøtt på julaften og kveite på 1. juledag:) Jeg er finnmarksjente så det er kanskje
forklaringen. Ha ei fin advent:)

Call design sa...

Julafton, hemmagjorda köttbullar med potatis, lingonsylt, brunsås och till efterrätt risgrynsgröt med min egna jordgubssylt.

Juldagen är det jansons frestelse som gäller och till efterrätt risalamalta

Julmust är det som gäller att dricka dessa dagar.
Längtar till jul!

Anonym sa...

Tradisjonen tro har vi alltid pinnekjøtt med kålrabistappe på julaften.
1. juledag spiser vi restene.
Klem Mio

Tussi sa...

Da skal jeg tilstå mine "synder" for å få være med i trekninga: for 10-12 år siden gjorde vi en "engansvri" og inntok kalkun julaften. Dette likte ungene så godt at det siden har vært helt uaktuelt å servere noe annet! Det er med andre ord blitt tradisjon hos oss. Jeg har flere ganger spurt dem om hva som er så godt med kalkun, og får hver gang samme svar: sausen! Vi er ikke så glad i ribbe, så 1. juledag blir det pinnekjøtt. Sånn er det med den saken :)

Bea sa...

Hej!
Vilken fin idé till utlottningen :)
att berätta julens mattraditioner.
Då kommer jag att vara rätt ensam om vår matkultur - den finlandssvenska.
Julafton: Skinka, lutfisk, kål- och morotslåda, de hör till mitt julbord + olika patéer.
Dessert: Risgrynsgröt eller plommonkräm.
Juldagen: I år blir det antagligen Tjälknöl med rostade rotsaker.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram/ Bea

Anita Tørmoen sa...

Man kan jo ikke motstå med så fristende premier:)
Julaften: Ribbe med alt tilbehør
1. juledag: Spagetti med kjøttsaus
(denne tradisjonen har vi hatt i mange år, og grunnen er fordi vi fremdeles er mett etter julemiddagen)
2. juledag: Ovnsbakt ørret

Som dagene går sa...

Hos oss har det vært tradisjon med pinnekjøtt og kålrabistappe, gjerne litt risgrøt tidligere på dagen, menn det er nå kuttet ut. Til dessert skal det helst være multer en ten julaften eller 1. juledag hvis en orker spise mer.
1. juledag er det ribbe med alt tilbehør.(bare ribbe, sluttet med medisterkake og pølser), svisker, surkål, kanskje epler, og grønnsaker. Hjemmelaget fruktsalat er ofte dessert.
2.dag er det fisk, helst kveite.
Ser ut til at pinnekjøtt er vanligst her i nord på julaften.

Unknown sa...

hei
Pinnekjøtt, kålerabistappe, rødkål, surkål, rosenkål og poteter.
Multekrem til desert.
Dette har vi alltid på julaften.
1.juledag er litt ulikt alt etter hvem vi er hos. Vi har ikke avklart det ennå, men mest sannsynlig blir det fersk juletorsk som vi kaller det. :))
Mest

Rosor och Pioner sa...

Trevlig idé.
Julafton: Lunch-risgrynsgröt EM/Kväll- Julskinka revbensspjäll, omelett,janssonsfrestelse,köttbullar, prinskorv m.m

Juldagen- Lutfisk

Ha en fin kväll
Kram

medina sa...

Hos oss er det likt hvert år.Ribbe julaften,og pinnekjøtt 1.juledag. Men iår har jeg drodlet med tanken om å lage koldtbord......Vet ikke. Blir vel pinnekjøtt.

Mormorstrik og Farmorsysler ❤️ sa...

Efter dansk tradition spiser vi andesteg og flæskesteg juleaften. Til dessert får vi Ris a la mande og den der finder mandlen vinder en mandelgave.
1. juledag spiser vi rester - og en stor portion ria a la mande.
God jul til jer nordpå :)

Greta sa...

Hei. Vi har vår heilt egen vri. Torstein liker ikkje sauekjøtt eg toler ikkje sviekjøtt. derfor måtte vi finne på noe nytt.
Eg kjøper ein stor kalkun. når den er halvtint beiner eg ut filetne og skjer alt kjøttet av lår og vinger. Litt av ein jobb.
så skjer eg fileten i skiver, bankener den og dypper den i egg og kavring med masse godt krydder på. lår og vinkjøttet skjere er i biter og legger dem i ein marinade med masse godt krydder :=).
så steiker vi alt sammen. Det tar sin tid. tilbehør. eggesalt, potetsalat, steikte tomater og squash. dei er også dyppa i egg og kavring og kryddet. kokte poteter, pommesfrittes, masse steikt løk og ein sursøt saus.

1. dag har vi frokost,lunch og middag i ett. vel dei fleste tar seg noko småtteri å spise på før maten er kalr. Da er det rester fra julaften, pluss fersk bakst, godt pålegg og god god tid.

godt ja

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Ribbe julaften og elgsteik 1. juledag ;)

Mayen sa...

Hei, artig konkurranse!
Vi e nok litt utradisjonell..ingen ribbe og pinnekjøtt her i huset! Etter 4-5 ulike julebord med nettopp: Ribbe og pinnekjøtt har vi kalkun på julaften, rester på 1.juledag(eller "matpause), steik 2.juledag(elg/rein/svin/okse)med MASSE grønnsaker, og i romjula det beste av alt: stekt kveite!!!
Mayen

Ruth sa...

Vi har pleid å ha svinestek til middag julaften og den feirer vi på norsk vis.
Så må vi feire 1. juledag på engelsk vis og da er det lunchen og ikke middagen som er viktig.
Det vanlige her er jo å ha kalkun selvfølgelig, men da kugalskapen herjet som verst her forspiste vi oss så indelig på kalkun at jeg ikke orker tanken engang.
Vi har pleid å ha roastbeef og yorkshirepudding med alt tilbehør. Men i år da det bare blir oss to er det godt mulig det blir restemat.

Seascape sa...

Her er det også pinnekjøtt med kålrabistappe og surkål. Til desser har vi appelsinfromasj-riskrem og karamellpudding.
1 juledag lutefisk med bacon og kålrabistappe. Til dessert rester i fra dagen før.
Og nam nam som jeg gleder meg til deilig julemat :-)) Klem

Mimmi sa...

HEI:)

Utfordringer liker jeg :)

Denne jula skal jeg være helt alene - bortsett fra selve julaften for da skal jeg til foreldrene mine på middag...

Julaften: Ribbe med medisterkaker, julepølse, rød- eller surkål og poteter....mmmmm....

1.Juledag: 2 skiver brød med jordbærsyltetøy...

Helt sant - denne jula er jeg alene - men neste jul er det med barnebarna og da BLIR DET JUL PÅ MEG OGSÅ :)

Førjulsklem fra Mimmi:)))

Unknown sa...

For et tidig lotteri;) Litt utenom det vanlige så den vil jeg være med på;)

Hos meg: "Vi feirer bare julaften."
Julaften: Pinnekjøtt med potitt og kålrabistappe.
Dessert: krumlekake (krumkake) med is, krem og oppskåret frukt.

1.juledag hjemme alene med avslappning..
MIDDAG: grandiosa. DESSERT: julefilmer og rester av snop m.m. fra julekvelden.

Rigmor sa...

Vilken rolig idé du kommer med!! Jättekul att läsa vad andra har på julbordet. Här äter vi nog ganska traditionellt svenskt julbord, griljerad julskinka, janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, rödkål, sylta (vilket jag INTE äter...)och säkert en massa annat, inte direkt nyttig mat heller!! Undra på att vi ser ut som vi gör sen efter julafton...*skratt*. Ska bli roligt att läsa fler bloggares julmat!!
Ha en bra tisdag!!
Kram

Siv sa...

Hej
Här på Åland har vi en blandning av finskt och svenskt julfirande och man plockar det man tycker bäst om. Så på julafton serveras: julskinka, julkorv, sill av olika slag och lutfisk( svensk julmat). Kålrotslåda potatislåda, rödbetssallad finsk)och som bröd till maten serveras vår eget svartbröd och lokal Ålandsspecialost.
På juldagen blir det att äta rester, potatislåda och skinka och annat som finns i skåpet.

syogstrikbodillen sa...

Hej.
Pinnekjøt er kæmpegodt. Har fået det for nogle år siden, da vi fejrede jul hos mine datters svigerforældre i Norge.
Vores juleaften-menu består af andesteg og flæskestej med rødkål, sukkerbrunede kartofler, og hvide kartofler med sovs. Diverse surt og ribsgele hører også med.
Deserten er risala`mande med kirsebærsovs.
Juledag er det som regel det, vi kalder julefrokost, det begynder ved middagstid og trækker ud over eftermiddagen.
Her er der sild og snaps, flæskestej og frikadeller og eller medisterpølse med rødkål.
Varm leverpostej med bacon og champignon.
Hjemmelavet sylte og rullepølse hører også med.
Der drikkes øl og hvidtøl til og senere kaffe med kager og godteri.
Aftensmad--- er der ingen der tænker på engang!!!!
Pyha - jeg er allerede overmæt bare ved tanken!
Kram.

BirtH sa...

Julaften har vi lutefisk med kålrabistappe eller grønnerterstuing.

1. juledag er det pinnekjøtt med kålrabistappe. I år blir det pinnekjøtt av villsau, og det er nytt her i huset.

Du har en kjempefin blogg med mye spennende saker du lager!

Ha en god tirsdag!

anneg sa...

Det blir røkt pinnekjøtt med kålrabistappe og ribbe med rødkål, sosisser og mandelpoteter, for noen liker det ene og noen det andre. Hjemmelaget fruktsalat uten krem (da vi er så mette) til dessert. 1. juledag blir det rester. Kokt kveite 2.dagen.
Ha fortsat en fin adventstid.
Klem Anne

Hanne`s lille hule sa...

På julaften blir det Kalkun med rødkål,rosenkål vilt/fløtesaus + poteter.1juledag er det pinnekjøtt med kålrabistappe og potet(lillejulaften er det lutefisk med bacon,ertestuing og potet) Ha ei fin advent tid :-)

aud47 sa...

Hei ...dette var jammen moro å se hva folk spiser juleaften og 1 dag.
Her nede i Prøysenland her går det i ribbe ,pølse både medister og innmatpølse,surkål og poteter med tyttebær så klart.Vi prøvde oss i noen år med kalkun ,men det ble ikke helt det samme selv om vi egentlig ikke er så glade i ribbe:-) Er vel noe med hva en forbinder med julekveldsmat.
1 dag blir det frokost,lunsj og middag i ett .....som regel i pysj(he he) beste dagen i hele jula.Oppatvarmt fra dagen før eller kaldt mens vi føyer til litt sylte og lefse.
Da er vi ferdige med den feite maten og går over på fisk resten av jula:-)Glemte å si vi har riskrem ,rød saus og fruktsalat til dessert (ja om vi orker);-)

Lillys stick o syhörna. sa...

Hos oss äter vi skinka och olika
sorter av sill och lax.
Efterrätten är gott fikabröd.
På juldagen så äter vi rester.

Petrinetrollmor sa...

Hei igjen !

Dette var ei DEILIG utfordring og eit flott lotteri med HERLIGE gevinster, klart eg må vere med !

Vi har pinnekjøtt og rabbestappe på Julekvelden og eit stoooort koldtbord 1.Juledag :)

At du hadde den finaste standen, forundra meg ikkje det slag alt det flotte du har laga som vi har fått sett på bloggen din !! Og desse strikka-tova-nissane diner er rettelig så søte !!

Ønsker deg ein fin førjulstid vidare ! Håper været er snilt!

Anonym sa...

Hei, Stubbetufsa!

Så kjekt!
Julaften har vi ribbe med medisterpølse, medisterkaker og surkål. Til dessert blir det riskrem med mandel og rødsaus.
Første juledag har vi vanligvis pinnekjøkt med kålrotstuing og fruktkompott.

Altså, veldig tradisjonelt.

Bestemor Drillo sa...

Spennede å se hva de forskjellige spiser ! Vi skal tradisjonen tro ha ribbe,medisterpølse og innmatpølse med surkål rørte tyttebær og svisker!!
Dessert Multekrem!
1. juledag : Rester fra juleaften sammen med lefse, rakørret, sylte og rull!!
Herlig lotteri Stubbetufsa!! Klem!

Johannes og Line sa...

Hei!
Vi vil gjerne være med i konkuransen om de flotte nissene og de andre flotte premiene:)

Julaften har vi ribbe m/surkål og pinnekjøtt m/kålrabistappe.
1.juledag har vi rester fra lillejulaftens koldtbord og julemiddagen.

Mammadragen sa...

Nja, d blir kalkun på julaften hos gode venner og 1. juledag ender nok med pinnekjøtt, sossisser, potet, surkål, kålrabistappe??? Sammensetningen avhenger av min framtidige barseltilstand :) Ønsker deg en riktig god adventstid :)

Annelis hantverk sa...

Här kommer mitt bidrag till utlottningen
1. julafton: sill, lutfisk, skinka,kål-morotslåda och efterrätt blir det risgrynsgröt med plommonkräm.
2. juldagen: rester från juafton skinka och ungsstekt risgrynsgröt.
Ha en bra vecka!

Anlen sa...

Vi har samme prosedyre kvart år, sjølvsagt:)

Julaftan har vi pinnekjøt, svineribbe, mår, rabbestappe, surkål, rødkål og kanskje ei bittelita potet;)
1. juledag er vi samla hos svigerforeldra mine, og då har alle med seg restane frå kvelden før. Då vert det eit gedigent restekalas med alt det samme igjen. Av og til køyrer svigermor på med fisk i tillegg, men det overser eg;)

Fra det lille røde huset.. sa...

Hos oss er det pinnekjøtt, kålrotstappe(blandet med tykk kvit saus...så den ikke er så sterk), rødkål, potet... og sist men ikke minst sirups-saus!
Til dessert blir det riskrem med hjemmelaget jordbærsaus!

Fra det lille røde huset.. sa...

PS....i min "iver" glemte jeg å fortelle hva vi spiser 1.juledag, - ... Som flere andre her, så spiser vi rester fra julekvelden! Alltid så masse igjen...

Kari sa...

Herlig! Dette må jeg jo være med på :-).

Det var gøy å lese alle svarene! Så mange forskjellige tradisjoner.

Juleaften har vi ribbe, julepølser og medisterkaker med poteter og rosenkål. Dessert: riskrem m rød saus og sjokoladepudding med vaniljesaus. Det er bare jeg som vil ha risengrøt - og der ligger mandelen.... hihi. Men de andre tvinger i seg litt, bare så jeg ikke skal få den. Premien er enten en marsipangris eller en pose nonstopp.

Riskremen er forresten laget av lillejuleaftenens grøt, og en del av selve risengrynsgrøten er selvfølgelig satt ut til nissen natt til juleaften. Med stooort smørøye.

1. juledag har vi eller er vi på laaaang ribberestelunsj med litt attåt. Jeg elsker kald ribbe på grovt hjembakt brød.

God 3. advent!

Trines hobby sa...

Artig konkurranse!
Julaften har vi karamellglasert pinnekjøtt ( vi kallar det søtsteik) med fløtesaus tilsett sirup,ingefær,kardemomme og pepper.Tilbehør kålrotstappe,surkål og heimebrygga kornøl. Søtsteik er gammal tradisjon heima indre sunnmøre (Geiranger.)
1. juledag: lutefisk med restar av fløtesausen

Tulip sa...

Tradisjonen tro:
Julaften: Pinnekjøtt m kålrabistappe og poteter.
1. Juledag: Lutefisk m/ ertestuing, poteter og bacon.

Men i år er vi bedt bort julaften; så da blir det ribbe julaften og pinnekjøtt 1. juledag.

Randis side sa...

Halloen! Endelig fikk jeg tid å gå inn på denne gi-bort fra deg :)) Dvs. nå er det også bestemt hos hvem julen skal feires. Da blir det hjemmelaga pinnekjøtt med kolrotstapp julaften. Og ribbe 1. juledag. Veeeldig tradisjonelt! ha fine førjulsdager!

Jorun sa...

Her har vi først en liten for-rett, en dekorativ liten tallerken med røkt laks, kongereker, blåskjell og litt grønn pynt... Etterpå er det ribbe og surkål. Og til dessert er det et spansk "godteri" som kalles TURRON, og er typisk julegodt her i Spania. Champanje hører med til "godteriet"...

1. juledag har vi koldtbord som inneholder absolutt ALT! Det er en dag jeg bare slapper av, og derfor har vi kald mat...

Ruths datter sa...

det samme hvert år det. Pinnekjøt med hele tilbehøret på julaften og som oftest spiser vi rester 1 dagen. Senere i jula blir det klippfisk og bacalao.
Klem

Hantverkarglädje sa...

Vi har egentligen ingen riktigt bestående tadition i matväg, vi satsar på det som känns gott men ofta blir det ändå rökt skinka, kalkon, sillsallad och andra olika sallader. Juldagen äts "rester" om vi inte har gäster. God idé att få höra olika traditioner.

Tigris Predikantan sa...

Oj, visst vill jag vara med!

1- Julafton äter "svenskt" julbord där allt har vi lagat själva och 2- Juldagen: kalkon.

Ha en bra dag!

Stubbetufsa sa...

Da er klokka passert 19.00, og det er slutt på flere påmeldinger!
Nå starter jeg oppsummeringen...