lørdag 10. januar 2009

Våre katter...


Rødpus var en flott mons. Han elsket å gå tur med oss, sprang foran, kom tilbake, og så ut til å trives stort. Når han sprang ned gjennom nedsnødd vei, hadde han et eget vrikk med det ene bakbeinet, vi lo av det, han så litt komisk ut. Rødpus var matfar sin katt. Han måtte sitte i matfars armkrok, og da suttet han på skjorteermet så det ble vått. Han holdt på med det også etter at han var blitt ganske stor.


Han var med oss på en lang tur en gang, og måtte hentes da vi skulle gå ned fra fjellet.


Noen dager ble han borte, vi regnet med at han skulle utforske det nye området. Han kom aldri tilbake. Vi regner med at ørna tok ham, da det var mange ørner der vi da bodde. Men vi husker ham og snakker om ham.
Svartpus kalte vi henne, men like ofte Silkepus. Hun var svart og hvit, og hadde silkebløt pels. Hun ville helst følge eget hode og gjøre ting på sin måte.

En av kattungene hennes vi beholdt, var Lillepus, en stolt, stor mons etter hvert. Han var helt svart, og glatthåret.
I vår gikk mor og sønn på tur bort fra eiendommen vår, alt virket
normalt. Men de kom aldri igjen. Vi ventet dem tilbake lenge, helt til høsten kom, men da slo vi fast at de antakelig var tatt av gaupe (som er sett her, vi hadde spor i sne utenfor
trappa), eller kanskje en bjørn (som også har vært i området), eller en mårhund (også nytt dyr i området).
Det er nå sånn at man skal verne om dyremangfoldet i landet, men det føles ikke rett at områder som ikke har hatt disse dyrene før, plutselig skal være vertsfolk og servere sine kjæledyr eller husdyr til nykommerne.
Nå trenger vi ny(e) katt(er). Derfor ny kattekurv.

9 kommentarer:

Trollkåno sa...

Nei, detta var no beint ei trist historie.....at kattane vart borte.
Men det skulle vel ikkje vere noko problem å skaffe nye, har inntrykk av at det finst kattungar i "overflod".
Dei får iallfall fin seng!!
Lukke til!

randi K design sa...

Å så trist! Så skjønne katter!Tenk at der er så mange farer som lurer rundt der du bor. Her har vi coyote, de kan ta små hunder også.
Min datter hadde besøk av en svart bjørn, en stor rugg av en kar. De overrasket ham da han sto og spiste fra søppeldunken deres (i Florida).
Takk for besøk, kjekt med kontakter i det kalde nord!

Steinkjerringa sa...

Jeg vet ikke om jeg tør å si det, men jeg er livredd katter. Jeg er hysterisk, vanvittig redd dem, både de bitte små "søte" kattungene og de digre monsene. Jeg kan knapt være i samme rom som en katt, og får noen se meg stå oppå en stol eller sågar på et bord, ja, så er der garantert en katt i nærheten.Ja, jeg vet at jeg med mine 170 cm på strømpelesten er mye større enn en katt, men jeg har helt fra jeg var lita jente hatt kattefobi, og mange har fått seg en god latter når de ser hvor hysterisk jeg er. Jeg greier knapt å se dem på bilder. En sjelden gang kan jeg synge "Tenk at Gråpus har fire små" i skolen, men der går altså grensen..... Huff, hvorfor måtte jeg fortelle dette til deg? Uansett, du har en nydelig blogg, og det er selvsagt hyggelig at du vil følge min.

Anlen sa...

Nydelige kattar! Eg har ein, og har lyst på fleire:) Det har Prinsessa på 5 år også, men ho er dessverre allergisk.

Det er litt kjekt å "starte på nytt" med ein liten katt, så du får ha lykke til!

Muffin sa...

Så trivelig at dere skal få ny katt da, synd med de forrige som forsvant. Jeg så en gang en rev som tok en katt, ja kattelivet er sannelig tøft. Nykatta får iallfall en kjempefin kurv når den kommer!

Nita sa...

Tusen takk for hyggelige ord på bloggen min, ekstra glad ble jeg da jeg så du hadde lagt deg til som Følger OG at jeg ligger på Blogglisten din, ble rent smigret jeg :)
Kjenner igjen det du beskriver der kattene blir borte. Vi har nå vår fjerde, han tror at jeg er mora hans, så jeg håper vi får beholde ham lenge...
Kattekurven i forrige innlegg ble forresten kjempestilig!

Ha en fin tirsdag da :)

Jannicke sa...

Hei, Stubbetufsa
Takk for hilsen på bloggen min. Her var det mye bra; søte katter og fine bilder av hage og håndarbeid. Nå kommer 1000-kroners spørsmålet: Hva er Blogglandia? Har jeg meldt meg inn der? Dette virker kanskje litt rart, men de siste to uken har jeg surfet nettet etter bloggrelatert informasjon og det begynner å gå i surr...
Titter innom deg igjen.
Ha det bra - hilsen Jannicke

Jannicke sa...

Hei igjen
Takk for svar - jeg trodde kanskje det var slik som du forklarte, men var ikke sikker. Nå vet jeg. Er helt fersk innen blogging og da blir det litt dumme spørsmål av og til. Og jeg er slik at hvis jeg lurer på noe, så spør jeg.

Ønsker deg en god natt - Jannicke

Lisa sa...

Tack för den söta kommentaren!
Va ledsen jag blir när jag läser om katter som kommer bort. Jag älskar katter och vet hur det gör ont när de försvinner. Har tre små fyrbenta vänner här hemma.