lørdag 7. februar 2009

Endelig har jeg laget meg ei håndleddsveske!


Jeg har lenge tenkt at jeg måtte sy meg ei håndleddsveske.
Men så holdt jeg på med denne heklingen, da. Og det slo meg: Hvorfor ikke?

Jeg så denne typen veske en gang i en blogg, kommer ikke på hvor, men en av dem var sydd av ei avlagt dongeribukse! Har husket veska, men altså ikke den som laget den...

Vel, denne er heklet av hyssing, mattefiller og renningsgarn, og mattefillene er klippet veldig smalt.

Jeg startet med å hekle en ca. 25 cm lang firkant til bunn, ikke mer enn 5 cm bred.
Så heklet jeg veskeveggene rundt denne firkanten, rundt og rundt med hyssing i 5 cm. Deretter med mattefiller og

vevetråd sammen i ca 12 cm. Så 2 omganger med hyssing.

Deretter så jeg for meg den øverste delen av veska i tre deler: En del med en lang hank, en del uten hanker, og en del med en kort hank.

Det var bare å prøve seg fram. Jeg startet hver hank med 9 fastmasker, felte en maske i slutten av hver omgang hvor jeg var kommet mot midten av veska. Ved 5 fastmasker sluttet jeg å felle, og heklet resten med 5 masker.
Jeg heklet hver hank i to deler og heklet dem sammen på toppen. Jeg liker veska godt, brukte den på butikken i dag. Akkurat passe stor!

10 kommentarer:

Hekledilla sa...

Hei Stubbetufsa. Gratulerer med morsdagen. No har æ snakka med ho mamma, og endelig fått plassert dæ i det kvænangske landskapet:-). Du kan tru æ har lurt på kæm du e og kor du høre tell, men ho mamma klarte å ressonere sæ frem til kæm det måtte være snakk om når ho fikk alle opplysningan æ hadde ;-). Litt nyskjerrig blir man jo når man treff gamle sambygdinga på nettet...

Men den håndleddsveska... den va litt artig. Når du hekle med mattefille- kor bred klippe du fillan da? Og bruke du alle slags stoffa til å hekle med? Nummer på heklekroken? Æ har nemlig fundert en del på å prøve å hekle nån små, runde matter til badegolvet....

Hekledilla sa...

Akkurat det fant ho ut, ja;-)...Takk for tipsan om mattefilleheklinga, og ha en fin dag videre:-)

Som dagene går sa...

Hei!
Har vært borte i 4 dager hvor æ ikke har sjekka bloggen, så nå får æ mye å ta igjen før æ får lest alt. Fant forresten ut at det er mye sannsynlig at den etterlyste tanta er mæ. Trodde faktisk ikke at nevøen var i Hammerfest nå. Vi treffes på bloggen senere for nå må æ finne senga. Er reisetrøtt.

Inger-55 sa...

Så smart veske du har heklet!. Fikk faktisk lyst til å hekle en jeg også. Men må vel se om jeg finner noen filler først!

KLÆMMMMM

Inger Lise sa...

Hei!
Så fine vesker du har heklet. Du er virkelig produktiv. Jeg har slitt med å få lagt inn kommentarer til deg. Håper denne virker. Ha ei fin kreativ uke.

Greta sa...

Er imponert over kreativiteten og fantasien til å komme på slike ting. Artig veske. Det er alltid hyggelig å kikke innom din blogg. ha ei hyggelig uke

Anna Lisa`s hjerteblogg sa...

Veska var stlig den :)
Tusentakk for helsingfor nke sida. Det var koselig.
Velkomen tlbake)
Ha e fin kveld
Klem

Sonja sa...

Skal si du er kreativ. Rene designeren.De to veskene var virkelig flotte.Skjønner at renningsgarn og filler kan brukes til mer enn å veve av.

Inger Lise sa...

Hei, ville bare si at det ligger en utfordring til deg i bloggen min :-))

Nikoline sa...

Hei på deg!
Har ikkje peiling på kva by du har vore i,eg... men så får eg skunda meg og sei at eg har ikkje vore lenger nord enn Bodø heller,eg då...(hvis eg ikkje fer feil,bur du nokså langt nord?)
Stilig håndledd-veske du har laga. Og så kjekt med forklaring til,så kan me andre prøva oss også :0)
Ha ei flott helg!