lørdag 14. mars 2009

GAMMELKAIA

Dette er gammelkaia på Alteidet. Den ble bygd etter krigen. Jeg er født i 1948, men jeg kan huske jeg var med på kaia og tok imot noen som kom med "lokalen", som vi sa. Kanskje var det mamma som kom fra Tromsø med lillebror? Da var jeg 4 år.
"Lokalen" ble den kalt, lokalbåten. "Dampen", sa gamlingene! Da ble det vel fyrt om bord!
Så ble kommunesenteret flyttet fra Alteidet til Burfjord. Nå står bare restene av gammelkaia der. Jeg kan huske at det ble tatt bort et stykke av den, så ikke ungene skulle gå utpå og falle gjennom råtne planker.


8 kommentarer:

Som dagene går sa...

Så fine bilder du har tatt av gammelkaia.Har faktisk kommet med lokalen dit fra Reinfjord og videre med taxi til Langfjordbotn, så buss til Alta der mannen min gikk på kurs. Feira 17.mai sammen der, men det er lenge, lenge siden det.
Fortsatt god helg til deg!

Bitt@mi sa...

Så flotte minner og betraktninger! Jeg husker også vår "lokal", og i min barn- og ungdom var det vanlig å gå på kaia når lokalen kom:-) Mye mer sosialt da enn nå! Kjempekoselige minner du fikk fram i meg nå.
Ha en fin søndag!

mormonsen.wordpress.com sa...

Tusen takk for kommentar! Det var snilt av deg å gjøre meg oppmerksom på problemer med å komme inn på bloggen min. Jeg tror jeg vet hva jeg har gjort feil - jeg har sannsynligvis skrevet ufullstendig nettadresse. Dette forsøker jeg å rette opp nå, og blir kjempeglad dersom du kan sjekke og se om dette fungerer.

Sånn er det når man er en glad amatør. Jeg har sannsynligvis også rotet det til når jeg la meg inn som følger til din blogg. Der ser jeg at jeg står som "Lisbeth", mens det vel skulle stått "mormonsen.wordpress.com". Og ikke finner jeg ut hvordan jeg skal få rettet det opp heller.

Jeg ble helt nostalgisk av å se på bildene dine fra Alteidet! Nå skal jeg selv ta meg en søndagstur i fjæra.

Fallmoen sa...

Å heiii.
Her har ikke jeg hellr hvert før. koselig blogg. Tusen takk for kommentar i bloggen min. ha en strålende Søndag

Malys krok sa...

Hei! Må være lenge siden jeg var her, for jeg så mye nytt. Flotte naturbilder hele veien og mye bra i strikk. Fint med bilde og betraktninger av gammelkaia. Koselig!

Turid sa...

No har æ vært å klatra på gammelkaia- det var nemlig det artigste æ viste som unge.
Nå synes æ det er artig å gå på tur i skogen, så der har æ også vært , sett de flotte mønstrene musa har laga.
Ellers kan æ ikke høre noen ulyder her inne hos dæ.
Læstan av opprekksgarn så riktig så deilig ut- du er flink med gjenbruk!
Tanken om likskjending streifa mæ å , reagerte som du på innlegget.....
En flott søndags ettermiddag te dæ.

Hekledilla sa...

Å, no blei æ rent sentimental her. Æ huske vi brukte å fære på fjæraekspedisjona i området der da æ gikk på barneskolen på Alteidet. Har mange fine turminna fra området rundt der...Lasletta og Låvan... Men ble ikke selve kaihuset tatt av stormen for mange år sida? Synes å huske ho mamma fortelte det...æ bodde i Mehamn den gangen.... Kanskje æ huske feil....

dachsemor sa...

Takk for hilsen. Trivlig blogg du har. Bruk gjerne oppskriftene.