tirsdag 17. mars 2009

HELGETUR

I helga var vi på trugetur på elveisen nedenfor der vi bor. Overskyet, men pent vær. Flatt lys. Her har vært et lite snefall, men noen pinglete busker har gjort knefall, kanskje allerede i fjor vinter!
Nede på elva fikk vi se et merkelig spor i sneen:

Men hva er det slags spor? Har det vært et rovdyr med bytte?

Dyret har sklidd ned en bakke!


Sporet fortsetter...

...og fortsetter...


Det ser ut som om noe er blitt dratt etter dyret!Aha! En inngang! Et hull ned til en skjermet plass i/ved elva. Kanskje den har dratt byttet sitt ned der og spist det?
Men se: Ett spor går ut av hullet igjen!
Og se hvordan sporet nå ser ut: Tydelige avtrykk etter hopp, med halespor i midten!
Og her forsvinner sporet oppover elva! Er dere enige med oss i at det må være et oterspor?
Dette er elgspor fra vinteren i fjor! Ikke klauvspor, men vi kan se at elgen har beitet på toppene av småbuskene her!Vi så gaupespor også, nede ved elva, men disse sporene av gaupe er tatt for ei uke siden.

8 kommentarer:

mormonsen.wordpress.com sa...

Helt enig i at det må være et oterspor, det første. Oteren er en leken krabat, så ikke se bort fra at den har aka på rumpa i nedoverbakkene...
Har avstedstyrt bukselappinga, nå bare avventer jeg at eldstesønnen skal komme innom og godkjenne og stille som mannekeng for bilde til bloggen. Takk for oppmuntrende meldinger - det motiverer ekstra til bare å komme i gang.

Tovepia sa...

Så trivelig at du har lagt igjen en kommentar! Ja, sett igang med tøfler, dette er fort gjort. Nydelige naturbilder du har her;) Følger deg gjerne , jeg;) ha en god kveld!

medina sa...

Spennanes å følge dyresporan i lag med fotografen. Kjempefine naturbilda.

Tovepia sa...

Hei igjen og takk for tipset ang vesten. Tror faktisk jeg må tenke i de baner, for den ligger jo bare der, og egentlig var dette litt av et arbeid!

Bente bente@swoops.net sa...

Hei. Dokker går på fine tura ser eg. Akkurat i dag fikk eg mesteparten av silken i hus... så no kan eg straks begynne å sy. Det blir spennanes. Eg har lagt ut nån bilda på ravelry.com, sånn hvis du e medlem der. Hvis ikke kan du jo bli det.

Bente

Anne på Moseplassen sa...

gaupespor da :) så spennende, jeg har alltid hatt lyst til å få se en gaupe :D Oter er en artig kar, har ikke sett snøspor av den, men stier i vegetasjonen har jeg sett, skikkelig motoveitråkk!

Fallmoen sa...

Åy, for et spennende innlegg. Jeg er ikke så kjent med spor, men jeg ferdes mye i naturen og syns vitner om alt som skjer der er interessant. Der har vi mennesker mye å lære. Ha en fin helg!

Turid sa...

Enig , det er oteren som har lurt dæ me på tur!
Artig innlegg!!
Go helg - spennende å se hvor du skal på tur denne helga...