fredag 20. mars 2009

Mislykket gjenbruk

Denne jakken/genseren kjøpte jeg på loppemarked. Den var laget av 50% ull og 50% acryl. Jeg sprettet jakken fra hverandre...

...rekket den opp og strikket noe som skulle bli herlige tøfler!
Etter to tovinger i vaskemaskinen, først på 35 grader og så på 60 grader, endte tøflene sånn! Ikke tøvd i det hele tatt, og det meste av ull var kommet ut og lå omkring i vaskemaskinen...
Altså: Halvt ull og halvt acryl behøver ikke å tøve bra, i hvert fall ikke denne gangen. Det kommer jo også an på om ulla var behandlet med noe for ikke å krympe. Vaskeseddelen på jakken anbefalte ullvask, så derfor tok jeg en sjanse.

(Den ferdigtovete lesten ligger der for sammenligningens skyld.)

9 kommentarer:

Trollkåno sa...

Akkurat, ja....so veit me det.
Ein lærer so lenge ein lever, heiter det.
Ha ei god helg!

Ruth sa...

Jeg syns du er fenomenal som i det hele tatt prøver. Jeg gjorde noe lignende en gang - strikket i noe jeg trodde var mohair og ull og endte opp med søkker som ville ha passet en brunbjørn. Jeg tror jammen de ble større av og bli tovet. Men jeg fant ut at de kunne jo brukes til "Julestrømper" - det er gjenbruk det også.

Ha en flott helg.

Tovepia sa...

Huff og lell:( Ja, jeg tror ikke garn med akryl kan tøve, da det kunstige stoffet reagerer motsatt. Det blir større. Men godt forsøk;) Ha en flott fredags ettermiddag!

Inger-55 sa...

Huff.....men julestrømpe var jo ett lurt påfunn da. Eller påskestrømpe! Gleder meg til å se hva du kommer frem til! Sikker på at det er noe "lurt".
Ønsker deg en fin og kreativ helg!

mormonsen.wordpress.com sa...

Kanskje du har funnet opp noe helt revolusjonerende - en måte å sortere ut rein ull fra blandingsgarn. Nå kan du jo bare ta kardene fatt!Og sokkene kan leve videre i ren og ublandet acryl. Spøk til side:
Det er klart det er litt ergerlig når man har gjort en jobb, også blir det ikke helt som tenkt. Men er det ikke det som er litt artig også med gjenbruk - det kan skje så mye rart og uventet, både underveis og til slutt?
Har du funnet ut hva du skal lage av den ullkåpa fra loppis?

Stubbetufsa sa...

Nei, Mormonsen, jeg har nok med å sprette, tøve og rydde på plass i kurv nye gensera og lignende! Tanken streifer meg jo om jeg når å lage noe av alt dette i dette livet....

Anlen sa...

Imponerende at du tok alt det arbeidet:) Synd at det ikkje fungerte, det hadde vore svært bra gjenbruk!

snakkemunn sa...

Hei.
Når det er 50%akryl er det for mye syntetisk til at det kan toves.
Jeg synes du er så flink til å nytte avlagte klær til gjenbruk.
Jeg liker tanken veldig godt, men er for udisiplinert til å holde på slik. Jeg blir fristet av garn hele tiden. Går og kjøper og kjøper. Du er flink..... :-)

Nikoline sa...

Hmm..forbaska bale når det ikkje går som ein har planlagt..Arbeid og tid "rett i vasken"...
Måtte flira litt av kommentaren din hjå meg..og flira endå litt meir etter kommentar nr 2... du er ikkje aleina om å vera gløymsk.. har DET også noko med alderen å gjera skal tru....?? Nei,det kan eg aldri tenkja meg!! *hooost*
Ha ein flott lørdagskveld,og så kjem nok våren snart hjå deg også :0)