onsdag 9. september 2009

Saltkar og kaffeboks!

Dette saltkaret kjøpte jeg i fjor på en loppis i Sverige.
Hun som solgte det til meg, sa at det var hennes far som hadde laget det, men at hun ikke hadde noen ønsker om å beholde det sjøl.


Kanskje var det for at det hadde denne sorte streken?
Eller så hun ikke verdien i å samle på gamle ting, ikke en gang dem som slekta hadde laget?

Den svarte streken gikk litt bort under rengjøring, men ikke helt.
Jeg bruker den på kjøkkenbenken, og det er grovt salt oppi der!Det er et motiv av lekende barn på saltkaret, motivet er svidd inn i treet.


Dette motivet er likt det på den andre siden.Denne boksen er en gammel kaffeboks.
Det luktet enda kaffe av den da jeg fikk den av min datter i sommer.
Hun er visst også bitt av loppisbasillen!


11 kommentarer:

Lenemora sa...

Tuuusen takk for en koselig gave!

Ble så overrasket over at det var sååå mange ting! Likte aller best de lange heklede båndene, de var kjempefine, er det du som har heklet de?

Takk for de andre tingene også, skal kose meg med å plassere det utover imorgen. Har tenkt å blogge om det også, men må vente til jeg er ferdig med bildene fra Irland...

Klem fra Lenemora

malla-b sa...

kjempefine ting du har.Eg og likar gamle ting.
Takk for helsinga, veit berre at den nærmaste familien kjem heim. Men eg veit av tidlegare dager at naboer og venner stikk innom.

Alvas hjørne sa...

Loppis er kjempegøy,det er slett ikke der værste en kan bli bitt av hihi:)
Har elsket loppis siden jeg var barn..rene skattejakten:)
Flott saltkar og kaffeboks!
Du tar godt vare på bloggvennene dine,kjekk måte å holde styr på alle dette:) vanskelig å ha at i hode..spesielt om hode er fult av ideer som vil ut..hihi:)
Ha en fin kveld!!

medina sa...

Tittet litt nedover på siden, og ser at du også har registrert mye fluesopp i år. Her er det så mye som jeg aldri har sett før. De er overalt, og de er jo vakre.

Strikkebesta sa...

Så fint at saltkaret kom til nokon som set pris på det! Artig at ungane tek etter foreldra, det går ofte slik med åra:)
Har kikka på det forrige innlegget ditt også, du er ein ordentlig systematikar, imponerande! Skulle nok ha gjort det same, men gode forsett varer sjeldan lenge hos denne kroppen....

Mona. sa...

Heisann :) Og tusen takk for mange gode ord fra deg,du er alltid så raus med dem... :) Så fint det saltkaret var...tenk å ikke ville ha det...jeg blir stum av sånne folk ! Om jeg hadde likt det,eller ei,så hadde jag iallefall aldri gitt det bort......men vi er alle forskjellige,- og takk for det ! Jeg har vel heller det motsatte problem.......samler på allt,uansett om jeg har plass,eller ikke.......bare fordi det har vært i slekta,og ingen andre bryr seg om det..!

Må si jeg er imponert over dine bloggebøker.......og så 3 stykker !! Jeg har en......og syns jeg er veldig flink........heheee :)Bøyer meg i støvet,for din organisering !!! Kos deg videre,klem fra meg.....i julehuset...hahhaaaa :)

Trollkåno sa...

Flott saltkar....reine kunstverket, eigentleg.
Utruleg at folk gjev vekk slikt som er laga av nokon i familien.
Men, men...me er ulike....her i huset vert det samla på litt for mykje.
Ha ein fin dag!

Solveig sa...

Kan ikke skjønne at noen vil kvitte seg med slik en skatt. Utrolig orden du har på bloggverdenen din. Min er bare på Pc-en og der blir den nok også. Har ikke tid til annet.

Greta sa...

Hei.
du har nye ting fra loppemarked ja. Tenkte på deg i går. Ungdomslaget i bygda arangerer loppemarked kvart år i oktober. I fjor vart det ikkje. Det passa emg bra. I år skal vi ha og eg avtalte å vere med som eg pleier. Det er kjempekjekt syns eg.
Kjøper ikkje så mye sjølv, men kjekt å levere ting dit og å hjelpe folk som treng det.
Ett år fann eit par med dårlig råd og som venta barn. Alt dei trengte. Vogn, stellebord, og mye til leiligheta si. Det var kjempekjekt.
ingen finner vel så mye som du:=). der er alltid noen som står på døra og venter på at vi skal låse opp. Det er dei samme kvart år. Hadde du vore ein av dem, om du budde i nerleiken.
Ha ein strålandes dag

snakkemunn sa...

Det var et flott saltkar, ville hvertfall hatt det hvis far min hadde laget det. :-)

Jorunn's hobby sa...

Det saltkaret var skikkelig fint!